Event

Poetik Bazar

Welkom op Poetik Bazar, de Poëziemarkt van Brussel!

23.09.2023 24.09.2023

Welkom op Poetik Bazar, de Poëziemarkt van Brussel!
Na het succes van de vorige edities is Poetik Bazar helemaal terug op 22, 23 en 24 september 2023.
Uitgevers van poëzie uit België, Frankrijk, Nederland en Quebec. Parallel aan de uitgeverijenmarkt, presenteert Poetik Bazar ook een rijk programma dat bestaat uit lezingen, ontmoetingen en workshops bedoeld om de vitaliteit van de hedendaagse poëziescène te belichten.

 

Programma in La Maison des Arts:

ZA 23.09 | 10:30 – 11:30
Workshop: Yoga & Poetry – VOL

Overtuigd dat yoga helende adem in het lichaam brengt, en dat poëzie het ontastbare van de wereld overstijgt, zullen Gia & Leïla verheugd zijn om yoga en poëzie te verweven op zaterdag 23 september aanstaande.
Samen zullen ze je een 60-minuten durende tussenstop bieden gewijd aan Viniyoga en welzijnspraktijken. Samen zullen we eenvoudige houdingen en sequenties beoefenen met als doel vitale energie, “prana”, te laten circuleren.
De workshop is vol !

ZA 23.09 | 11:30 – 14:30
SCHRIJF WORKSHOP: POETIKE ZOEKERTJES (MEDOR)

Zit je vast bij het schrijven? Weet je niet wat je moet schrijven? Wil je de codes van advertenties eens uitproberen? Doe mee aan onze gratis doorlopende workshop in de tuin van het Huis van de Kunsten, in een zachte en (hopelijk) zonnige omgeving. We gaan zitten, kletsen en schrijven samen.

De kleine advertenties die tijdens deze workshop worden geschreven, zullen worden gepubliceerd in het volgende nummer van Médor, dus kom je voorstellen delen of gewoon wat er in je opkomt, we kijken ernaar uit om van je te horen!

ZO 24.09 | 13:00 – 14:30
OPEN MIC MET JEREMIE THOLOME

Welkom bij het Maison des Arts om een ademhaling, een vonk, een woord te delen: een van uw teksten, in proza, poëzie, slam, met of zonder rijm, of dat van een artiest die u bewondert. U kunt ook gewoon komen luisteren en de zielen aanmoedigen die het podium betreden, en genieten van de tentoonstelling “Dressing”, een expositie over het thema van kleding. Overigens worden extravagante kledingstukken aangemoedigd, evenals tekstuele verwijzingen naar kleding en de relatie tot het lichaam.

ZO 24.09 | 15:00 – 15:30
ORATORIO 627941 – Pina Wood & Yogi

Oratorio: Lyrisch drama over een algemeen religieus onderwerp, een bijbels verhaal op muziek gezet en gezongen zonder enscenering.
Yogi is een muzikant en geluidstechnicus. Hij zoekt onderdompeling in een organische geluidsband. Pina is een dichteres en dramaturge. Ze zoekt naar de taal die haar voorouders haar hebben nagelaten, als een raadsel, begraven in haarzelf. Geïnspireerd door het universum ontwikkeld door Antoine Volodine en zijn concept van Post-exotisme, creëren ze samen een oratorium dat zich presenteert als een feestmaal van uitroepen, een knetterende en polyfone tussenspel.