BROGNON ROLLIN

 

DAVID BROGNON (Messancy, België, 1978) en STÉPHANIE ROLLIN (Luxemburg, 1980) vormen een kunstenaarsduo met een bloeiende carrière sinds 2006. Hun uiteenlopende creaties (Installaties, video’s, performances, …) belichten talloze onderwerpen, waaronder maatschappelijke, ontologische en esthetische. Ze gaan over marginaliteit, isolement en zij die in de vergetelheid vertoeven.

De kunstenaars hebben een bijzondere fascinatie voor de tijd in al zijn vormen – gerekt, opgeschort en cyclisch – en onthullen de kleine dingen des levens waar we niet altijd aandacht aan schenken.

Het duo Brognon Rollin hanteert een verkennend creatief proces dat erop gericht is vooroordelen op hun kop te zetten, nieuwe conceptuele en perceptieve ervaringen op te wekken, en de wereld opnieuw te bekijken door een unieke poëtische bril.

In het werk Classified Cloud wordt een verdampende wolk gefotografeerd in vijf stadia van haar verdwijning. Elke foto werd gepubliceerd in de zoekertjesrubriek van vijf verschillende kranten over de hele wereld (Groenland, Moskou, Griekenland, New York en België).

Het werk reconstrueert de opeenvolging door de vijf uitgescheurde krantenpagina’s te presenteren met een quasi cinematografisch effect, door het onderwerp te fragmenteren, waarbij de foto’s van wolken, grenzend aan abstractie, contrasteren met de informatie die in elk van de kranten staat.

Website

Expositions