Verhuur

Voorwaarden

La Maison des Arts, een neoklassiek herenhuis stelt zijn ruimtes ter beschikking om te huren * . Of het nu om een zakendiner gaat, een huwelijksfeest, een seminarie of het opnemen van een film, het Huis is de ideale plek voor vele types evenementen: de ideale gelegenheid om te tafelen in salons stijl Louis XV of XVI, te vertoeven in een prachtige klassieke tuin of nog te dansen in wel zeer speciale kelders. Met zijn specifieke omgeving in het volle centrum van Brussel, is het een uitzonderlijke plek.

*De bezetting van de ruimtes geeft prioriteit aan de activiteiten die door La Maison des Arts zelf worden geprogrammeerd.

Plaatsbeschrijving

De salons , de bibliotheek en de inkomsthal

Twee salons in stijl Louis XV (27,5 m2) en Louis XVI (48m2) een inkomsthal (40m2).

De tuin

Een “klassieke” tuin met vijver en fontein.

De kelders

Een grote ruimte met gewelfd plafond in bakstenen , ongeveer 140 m2 en verdeeld in verschillende ruimtes.

Bezetting ( aantal personen)

De salons

Ongeveer 72 zitpaatsen. Meer personen mogelijk rechtstaande.

De bibliotheek

Ongeveer 40 zitplaatsen. Meer personen mogelijk rechtstaande.

De kelders

Ongeveer 50 zitplaatsen. Meer personen mogelijk rechtstaande.

Huurformules

Het “Huis” als geheel

Bevat de inkomsthal, de salons, de bibliotheek de kelders en de tuin. Deze formule is aangewezen voor grotere evenementen, zoals huwelijksfeesten, seminaries …

De kelders

Ideaal voor een feestje onder vrienden of een intiem verjaardagsfeest. Worden gemakkelijk omgevormd tot dansvloer…

De tuin

Op een mooie zomerdag is de tuin de perfecte setting voor een cocktailparty of een zondagochtend- picknick of brunch. Privatisering niet mogelijk tijdens de openingsuren van de Estaminet.

Tarief

Zalen

– Het huis als geheel: 3000€  (aanbetaling: 2.000€)
– De kelders: 100€/H of 500€/een avond

>>> AANBETALING: 200€

 

Praktische informatie

Bewaking

Er is een bewaker nodig : belast met openen en sluiten van het Huis. Hij houdt ook een oogje in het zeil gedurende heel de tijd van de gebeurtenis. (Dit betreft alleen de verhuring van de salons , is in de prijs inbegrepen).

Keuken

In de kelders is er een kleine keuken ( 1 koelkast, 1 fornuis , 1 spoelbak + 1 werkvlak ) en een barinstallatie ( 1 koelkast , 1 spoelbak).

Verzekeringen

Wij vragen aan de huurder een verzekering af te sluiten : brand en burgerlijke aansprakelijkheid voor de totale duur van het gebruik. Deze verzekeringen kosten 80,56€ per dag. Je kan het formulier hier opladen. Je kan het formulier hier opladen

*De verzekeringen afgesloten bij Ethias gelden niet voor de tuin. Deze valt dan onder uw exclusieve verantwoordelijkheid. Wij vragen u niettemin ons een afschrift te bezorgen van uw persoonlijke verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

Materiaal ter beschikking

  • 100 houten stoelen, stijl schoolmeubel
  • 70 stoelen bekleed met rood fluweel
  • 14 houten rechthoekige tafels voor 4 personen
  • 6 cocktailtafels
  • 4 grote prieeltjes (voor de tuin) – 50€/stuk
*Opgelet : wij leveren geen vaatwerk noch bestek, evenmin klank- en lichtmateriaal.

La Maison des Arts is niet gebonden aan een traiteur. Aarzel nochtans niet om contact op te nemen met l’Estaminet dat een traiteurdienst heeft met biologische en seizoensproducten.

De opbrengst van de verhuur geeft aan het Huis meer mogelijkheden de tentoonstellingen te financieren en de kunstenaars te steunen, draagt bij tot het financieren van onze activiteiten.

BIJKOMENDE INFORMATIE

Lauren Visse
lvisse@1030.be
+32 2 240 34 85