L’Estaminet

De “Staminee” is een annex van La Maison des Arts.

De geschiedenis

In 1958 installeerde de Wereldtentoonstelling zich op de Heizel en verjoeg voor altijd een oud Jets café : ” ’t Jagertje” . Dank zij de toenmalige directeur van La Maison des Arts, werd het leeuwendeel van de meubels gerecupereerd en geïnstalleerd in het oude tuighuis van het kasteel Eenens-Terlinden ( Nu “Huis der Kunsten” ). Het tuighuis werd zo omgevormd tot typisch oud Brussels cafeetje.

Wat eten we ?

Een keuken vol kleur; fijn van smaak en seizoensgebonden: zoutjes, zoetjes, 100% huisgemaakt. Geen vaste spijskaart : het menu verandert iedere dag, zoals thuis. Vandaar : de keuken van l’Estaminet word je nooit moe ! De zoete bekken worden niet vergeten : iedere dag wordt de toonbank veroverd door prachtige taartjes die wachten op de fijnproevers. De producten worden met zorg gekozen : onder andere bio en van eigen bodem.

Ter plekke of meenemen

In ‘t Staminee is het naar jouw goesting. Je kan er rustig eten in een authentiek en gezellig decor, genieten van het terras, ver van alle drukte, op de binnenplaats van het Huis of nog alle schotels meenemen en ze nuttigen waar het je uitkomt !

Openingsuren

Van maandag tot vrijdag : 12 tot 15 u.; + maandelijks : één brunch op zondag

Reservatie

+32 498 597 227 (enkel telefonisch)

L’Estaminet dag na dag

FB : lestaminetbruxelles
Site: lestami.net

De ploeg van het huis over L’Estaminet

« L’Estaminet is mijn kantine, en ik ben eraan verslaafd »
— Alexandra

« Een enkel woord : MERCI Raphaëlle »
— Anne-Cécile

« De taartjes van l’Estaminet : mijn pekelzonde »
— Nathalie