Event

Museum Night Fever

Een feestelijke avond in La Maison des Arts

21.10.2023

Tickets

Prijs

Voorverkoop: € 15 Standaard ticket / € 25 Ticket + Afterparty / Op 21.10: € 19 Standaard ticket / € 29 Ticket + Afterparty

Openingstijden

19:00 > 01:00

Museum Night Fever knalt op 21 oktober in 33 Brusselse musea!
Van 19.00 tot 01.00 pulseert creativiteit doorheen de museumzalen dankzij hun performances, concerten, dj-sets, rondleidingen en tal van originele activiteiten. De afterparties in de C12  en Botanique brengen dan weer uitzinnige en open vibes.
Kortom, een avond waarover je nog lang zal napraten en een unieke kans om de gedachten te veranderen van zij die nog wat ​meh” zijn van musea.

La Maison des Arts verwelkomt je op een feestelijke avond in het kader van onze tijdelijke tentoonstelling DRESSING, gewijd aan het thema ‘kleding’.

Je bezoekt er niet alleen de tentoonstelling zelf, maar kunt er ook zeefdrukken op stof met het Brusselse collectief voor kleding en accessoires KSAAR.

Queen Kong Gang x Mono Siren verrast met een performance met een statische modeshow van kleding van Manon Bara, kunstenares van de tentoonstelling Dressing, op muziek doorspekt met funk, punk en disco van het eclectische duo Mono Siren.

Geniet tot slot tot in de late uurtjes van een feestelijke sfeer dankzij het collectief Melodiggerz. Dans op funky/hiphopklanken, met aan de draaitafels de Antwerpse dj’s Thong & Droppa!
L’Estaminet en Kroket staan klaar om je smaakpapillen in vervoering te brengen en de hele avond drankjes te schenken.

 

 

Programma

 

19:00 > 01:00 | DJ’s Thong & Droppa

Melodiggerz is een collectief van muziekliefhebbers, platenverzamelaars (diggerz) en organisatoren van toffe evenementen rond hiphop en soul/funk.
Sinds 2015 is Melodiggerz een grote naam in de Belgische hiphopwereld. Voor de Museum Night Fever trekt het team naar La Maison des Arts in Schaarbeek om een subtiele mix van funk en hiphop te brengen, met aan de draaitafels de Antwerpse dj’s Thong & Droppa.

 

 

 

19:00 > 01:00 | Live Zeefdruk – KSAAR

Ksaar.bxl is een multidisciplinair Brussels merk met een lokale en DIY-aanpak dat kleding en accessoires ontwerpt met de stad Brussel als inspiratiebron. Ksaar.bxl organiseert een live zeefdruk demonstratie, zodat je je kleding kunt laten bedrukken met unieke designs over het thema DRESSING. Je krijgt de kans om jouw eigen kledingstuk te laten pimpen voor een kleine bijdrage. Je kunt zowel t-shirts, hoodies, jeans en totebags laten bedrukken.

Geen T-shirt om te verfraaien? Geen probleem. Wij hebben T-shirts en totebags voor jou!

 

 

 

 

19:30 > 20:30 | Performance : Queen Kong Gang x Mono Siren

Statische modeshow van kleding van Manon Bara (Queen Kong Gang), kunstenares van de tentoonstelling, op muziek doorspekt met funk, punk en disco van het eclectische duo Mono Siren.

 

 

 

 

19:00 > 01:00 | Estaminet & Kroket

Het Estaminet zal een reeks drankjes serveren zodat je kunt feesten en dansen op de binnenplaats van het Maison des Arts. Er zal ook een foodtruck aanwezig zijn om je eten te serveren. We hebben Kroket gevraagd om de foodtruck te zijn.

 

 

 

 

 

INFO:

Voorverkoop:
€ 15 Standaard ticket
€ 25 Ticket + Afterparty

Op 21.10:
€ 19 Standaard ticket
€ 29 Ticket + Afterparty