Event

Guinguettes

GRATIS CONCERTEN IN DE TUIN VAN LA MAISON DES ARTS

10.06.2022 24.06.2022

Prijs

Gratis. Zonder reservatie

Openingstijden

12:30 > 13:30

Les Guinguettes beloven een gezellig moment in de tuin van La Maison des Arts. Breng je middagpauze op vrijdag 10, 17 en 24 juni van 12.30 tot 13.30 uur door in de zon met een streepje muziek.
Tijdens deze drie namiddagen ontdek je muzikanten uit Schaarbeek.
Profiteer er dan ook meteen van om ons Estaminet binnen te stappen en er tijdens de concerten te genieten van lekkere gerechtjes of gewoon een verfrissend glas!
Kom je alleen, met vrienden, buren of collega’s? We kijken ernaar uit je te verwelkomen in dit groene pareltje in de stad!

 

10.06 – ÎLOTS

Een gitaar, twee stemmen, een toetsenbord en wat elektronica … Laurie Fabre en Jean-Mikili gebruiken prullen om eilanden met een minimalistische melancholie te weven. Hun liederen laten ruimte voor stiltes en improvisaties, voor animistische en soms liederlijke woorden. Ze voeren je mee op hun zoete ritme, tussen radicale zachtheid, meditatieve exploraties en melancholische klanken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.06 – COCONUT ORCHESTRA

Met vuur en verve speelt Coconut Orchestra de muziek van de Caraïben. Guadeloupe, Martinique, Puerto-Rico … Ze vinden inspiratie in swingende eilandritmes. Draag je mooiste bloemetjeshemd en bestel alvast een cocktail, want het belooft zonnig te worden! Met Tom Callens (saxofoon), Timothé Lemaire (trombone), Laurent Vigneron (slagwerk), Benjamin Clement (gitaar) en Felix Heymans (contrabas).
 

24.06 – LA MAJA

Olympia Boyle woonde in Lissabon, Parijs, New York en Berlijn voor ze zich vestigde in Brussel, dat de voedingsbodem van haar artistieke experimenten wordt. Denk maar aan Faon Faon, Cargo Culte, Teme Tan en Anwar. La Maja zingt in het Frans melodieën die zijn doordrenkt van Franse traditie en soul. De bedwelmende liederen smaken naar feest. Het concert wordt in een trio gespeeld met Alice Vande Voorde et Gabriel Sesboué.
In samenwerking met l’Estaminet