Event

Guinguette

Gratis concerten in de tuin van la Maison des Arts

04.06.2021 18.06.2021

TICKET LITTLE MUSGRAVE TICKET SAOUTA TICKET ECLATS

Publiek

Prijs

Gratis. Inschrijving verplicht

Openingstijden

12:30 > 13:30

Les Guinguettes beloven een gezellig moment in de tuin van La Maison des Arts. Breng je middagpauze op vrijdag 4, 11 en 18 juni van 12.30 tot 13.30 uur door in de zon met een streepje muziek.
Je ontdekt er dan muzikanten die je bijna letterlijk mee op reis nemen!
Profiteer er dan ook meteen van om ons Estaminet binnen te stappen, want dat is dan ook opnieuw open! Fleur en Sterre, die dit stamineetje nu uitbaten, staan tijdens de concerten voor je klaar met lekkere gerechtjes of een glaasje.
Kom je alleen, met vrienden, buren of collega’s? We kijken ernaar uit je te verwelkomen in dit groene pareltje in de stad!

 

4.06: LITTLE MUSGRAVE

De man achter Little Musgrave is Joey Wright. Voor zijn muziek putte hij uit diverse inspiratiebronnen, van industriële elektronica tot de avant-gardistische songwriting van artiesten zoals Scott Walker, Xiu Xiu en Einstürzende Neubauten. Met zijn elektrische gitaar, zijn banjo, zijn drumcomputer en zijn stem neemt Joey Wright ons mee voorbij de eenvoudige muzikale ballade naar een heel eigen wereld.
11.06: SAOUTA

Saouta ontstond uit een ontmoeting tussen tablaspeler Bernard Flament, saxofonist, hoboïst en fluitist Damien Brassart en oed-speler Akram Benromdhane. Saouta (sax, oud, tabla) reist door een repertoire van originele composities die zich lieten inspireren door verschillende muzikale tradities (Keltisch, Arabisch, Indiaas). De muziek van het trio, met een flinke dosis improvisatie en muzikale vrijheid, blijft nauw verbonden met de jazz.
18.06: ECLATS – JULIETTE LACROIX, HUSSEIN RASSIM & SAIF AL QAISSY

Éclats is een nieuwe groep, geïnspireerd door de muziek van het Midden-Oosten maar ook door het muzikale universum van de musici, Juliette Lacroix en Hussein Rassim. U zult nieuwe composities ontdekken, maar ook klassiekers uit het Arabische muziekrepertoire.

Juliette Lacroix is een Franse celliste. Zij studeerde aan het concertgebouw en gaf gedurende verscheidene jaren les in de Bordeaux-streek. Als musicus heeft zij zich toegelegd op improvisatie en wereldmuziek.

Hussein Rassim, een Irakese oud-speler, studeerde muziek in Bagdad. Sinds zijn aankomst in België in 2015 zijn zijn composities gegroeid met zijn veelvuldige ontmoetingen in Brussel.

Saif AL Qaissy is een Irakese percussionist. Hij komt uit een familie van kunstenaars. Hij woont sinds 2015 in Brussel en heeft met veel bands gespeeld, zoals ULTIMA VEZ, Cinamaximlaan, Babylon trio, Eclats en Nawaris.
 

In samenwerking met l’Estaminet