Event

GUINGUETTE

GRATIS CONCERTEN IN DE TUIN VAN LA MAISON DES ARTS

02.06.2023 23.06.2023

Publiek

Prijs

Gratis. Zonder reservatie

Openingstijden

12:30 > 13:30

Les Guinguettes beloven een gezellig moment in de tuin van La Maison des Arts. Breng je middagpauze op vrijdag 2, 9, 16 en 23 juni van 12.30 tot 13.30 uur door in de zon met een streepje muziek.
Deze vier middagen ontdek je muzikanten naar ieders smaak!
Profiteer er dan ook meteen van om ons Estaminet binnen te stappen en er tijdens de concerten te genieten van lekkere gerechtjes of gewoon een verfrissend glas!
Kom je alleen, met vrienden, buren of collega’s? We kijken ernaar uit je te verwelkomen in dit groene pareltje in de stad!

02.06 – BRÜMES

Enkele verloren zinnen wekken het onverwachte. En plotse nood aan licht, om uit de leegte en de mist te treden, als een nachtelijke vreetbui. Het onverwachte wordt opgebouwd door heen en weer te gaan. In de verte onderscheiden we vormen. Uitgesteld, de tijd door elkaar geschud … En zo staat Brümes op. Voor fans van Radiohead, Balthazar, Timber Timbre of Beach House.
 

09.06 – WONKY CLOCK

Wonky Clock is de onwaarschijnlijke ontmoeting tussen klassieke en elektronische muziek. Tijdens een concert schept het duo (fluit/machines) een bijzondere wereld, ergens op het kruispunt tussen de rokerige sfeer van dub, de energie van hiphop en de klanken van de belle époque.
 

16.06 – MOOGISHA

Met de hulp van elegante gitaarsolo’s met bluesaccenten, sensationele hiphopritmes en de harmonische finesse van jazz wist Moogisha zijn eigen muzikale identiteit te smeden.
 

23.06 – MISHA MENDELENKO QUARTET

De jonge en bijzonder getalenteerde Oekraïense gitarist Misha Mendelenko werd door de Belgische contrabassist Gaëtan Casteels uitgenodigd voor een concert met hun jazzfavorieten als rode draad. Ze worden bijgestaan door de Schaarbeekse pianist Martin Salemi en drummer Lionel Beuvens. Samen brengen ze hun eigen versie van nummers van onder meer Duke Ellington, Benny Golson, Cedar Walton en Thelonious Monk.