Event

Museum Night Fever at La Maison des Arts

Breng een feestelijk bezoek aan la maison des arts en zijn tentoonstelling Nuages!

23.10.2021

TICKETS

Prijs

Voorverkoop: 13€ / Verkoop op 23.10: 17€. Je kunt je pass ook kopen in La Maison des Arts (alleen CASH!) - COVID SAFE TICKET event.

Openingstijden

19:00 > 01:00

Eindelijk! Museum Night Fever is terug en hoe! 23 oktober belooft meer dan ooit een avond vol vertrouwde ervaringen in een nieuw jasje te worden.

 wat we het voorbije jaar allemaal zo hard gemist hebben, is wat schwung in ons leven. Maar no more! Van 19.00 tot 1.00 uur laten duizend jonge talenten een nieuwe wind waaien door 29 musea en krijg jij weer die stevige portie pit waar je zo naar hebt verlangd.

Tentoonstellingen in een nieuw jasje, performances, installaties, livemuziek, dj’s, dans, films, uitzinnige animaties, rondleidingen en knetterende ontmoetingen: we zijn vertrokken voor een nacht vol donderslagen bij heldere hemel en verrassende wendingen!

 

Voor de eerste keer neemt La Maison des Arts deel aan het programma van Museum Night Fever! In La Maison des Arts baadt de tentoonstelling Nuages in een dromerige sfeer. De Schaarbeekse dj-set Thousands of Poppies draait er muziek die speciaal voor de tentoonstelling werd samengesteld.

Thousands of Poppies is een electro-rockduo bestaande uit Véronique (zang) en Jody (gitaar, synthesizers, arrangeur). Ze mixen nummers met luchtige, organische melodieën die hun roots vinden in de jaren 80 en 90, een waaier van electro-pop, rock, new wave, dream-pop, indie en shoegaze. In de loop van 2021 brengen ze hun eerste ep Musical Seeds Supplier uit.

Thousands of Poppies – Spotify

Thousands of Poppies – Youtuble 

Thousands of Poppies – Soundcloud

Geniet die avond van muziek en drankjes van L’Estaminet op de binnenplaats van La Maison des Arts, die speciaal voor de gelegenheid wordt versierd met slingers en lichtgevende wolken uit de ateliers van La Nuagerie.

De kunstenaars die aan de tentoonstelling deelnemen, kozen op hun beurt muziek bij hun werk. Die keuze lichten ze ook toe. Om de tentoonstelling op muziek te bezoeken, scan je gewoon de QR-code in elke zaal. Het nummer van de kunstenaar wordt dan afgespeeld. Vergeet dus niet je koptelefoon mee te nemen!

Kon je helaas niet van de muzikale sfeer van Museum Night Fever genieten? De playlists van de kunstenaars en de dj-set van Thousands of Poppies is te vinden op de website van La Maison des Arts!

PRAKTISCHE INFO:

Voorverkoop: € 13 op de website van Museum Night Fever

Verkoop op 23.10: € 17. Je kunt je pass ook kopen in La Maison des Arts (alleen CASH!).

OPGELET: je hebt een geldig COVID SAFE TICKET nodig om toegang te krijgen tot Museum Night Fever op 23.10.21, tussen 19 uur en 1 uur.

Volledige programma vanaf 05.10 online.

+ infos: www.museumnightfever.be