Tentoonstelling
Event

Nevin Aladağ – Music Rooms

Tentoonstelling & concerten in het kader van de Kunstenfestivaldesarts

07.05.2022 15.05.2022

Reservatie bezoeken Reservatie concert 07.05 - Volledig Reservatie concert 08.05 - Volledig Reservatie concert 14.05 - Volledig Reservatie concert 15.05 - Volledig Workshop: Inventing Instruments - Free school

Publiek

Prijs

Gratis toegang. Reservering aanbevolen

Openingstijden

Tentoonstelling: dinsdag tot vrijdag, van 11:00 tot 17:00 et weekend, van 12:30 tot 18:00 / Concerten: zaterdag-zondag, 11:30-12h30

La Maison des Arts hernieuwt zijn partnerschap met het Kunstenfestivaldesarts door de tentoonstelling van Nevin Aladağ – Music Rooms.

De in Duitsland opgegroeide Nevin Aladağ bedient zich graag van de metafoor van de muziek om op een speelse manier de relaties tussen identiteit en geografie te onderzoeken. In haar reeks Music Rooms worden verschillende huishoudelijke objecten (stoelen, tafels, een kapstok) omgevormd tot bespeelbare muziekinstrumenten. Geïnspireerd op de muziekkamers die in de zestiende en zeventiende eeuw ontstonden aan de Europese hoven put de reeks uit een waaier aan klanken die samen een rijkgeschakeerde erfenis brengen en de Westerse en Oosterse tradities overstijgen.

In deze tentoonstelling selecteerde Aladağ een reeks werken gecreëerd met meubilair en objecten die ze vond in Istanbul aangevuld met videowerk. De stoelen en salontafels die een plaats krijgen in het Huis der Kunsten lijken wel deel uit te maken van een woonkamer. Maar hun statuut is ambigu: voortdurend aarzelen ze tussen hun vorige leven als meubilair en hun potentie om muziekinstrument te zijn.

In het kader van Music Rooms worden vier concerten georganiseerd met het Ictus Ensemble en verschillende muzikanten om de verborgen stemmen van deze gemodificeerde woonkamer te verkennen en te activeren.

 

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Maison des Arts
Creatie: Nevin Aladağ
Met de steun van Goethe-Institut Brussel

 

Concerten (45 minuten) – Volledig:

07.05, 11:30

08.05, 11:30

14.05, 11:30

15.05, 11:30

Gratis concerten, op reservatie

 

Workshops – Free School:

Nevin Aladağ bouwt met haar sculpturen meubels om tot nieuwe en imaginaire muziekinstrumenten. Het festival nodigt een aantal lokale muziekinstrumentenbouwers en ambachtslieden uit om gedurende de laatste twee dagen van de tentoonstelling in Maison des Arts een atelier instrumentenbouw te openen. Breng voorwerpen en kleine meubels mee om een nieuw leven te geven als muziekinstrumenten. Je kan je voor één of voor beide dagen inschrijven.

Voor iedereen. Kinderen zijn welkom.

14.05 et 15.05, op 15 uur
Duur: 3 uur

Inschrijving vereist via freeschool@kfda.be

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, KANAL — Centre Pompidou, Maison des Arts

 

Volledig programma van de KFDA

 

Photo: NevinAladag, MusicRoom © André Carvalho and Tugba Carvalho – Chroma Courtesy