Event

Nocturnes at La Maison des Arts

Een buitengewoon avond in la Maison des Arts

21.04.2022

Reservaties

Prijs

5 € (standaardprijs) of 2,50 € (-26)

Openingstijden

17:00 > 22:00

Bereid je voor op een exceptionele openingsavond van de Nocturnes in Schaarbeek!

La Maison des Arts opent zijn deuren de 21 april, van 17 tot 22 uur. Zet je maar al schrap voor een buitengewoon bezoek! Kunstenaars van de tentoonstelling In enkele woorden… komen speciaal hiervoor naar La Maison des Arts om je over hun werken te vertellen. Ook gidsen zullen van de partij zijn je honderduit te vertellen over de tentoonstelling en de geschiedenis van het huis.

Geniet de hele avond van de muzikale sfeer en het Estaminet voor een drankje!

CONCERT
Om 19 uur kunt u genieten van een gratis concert van de jonge Belgische zangeres Idyl.
 

EXTRA-MUROS
Maak een wandeling met een gids door de neoklassieke wijk van de Mariakerk en Les Halles naar de Art Nouveau-wijk waar Victor Horta het Autriquehuis bouwde. Vertrek vanuit het Maison des Arts (bezoek aan het museum niet inbegrepen).

 

Wat zijn de Nocturnes?

Elke donderdagavond van 21 april tot en met 9 juni openen de Nocturnes jullie ogen voor de schatten van de Brusselse musea en kunstencentra!

Van 17u tot 22u ontdek je de tijdelijke tentoonstellingen en de permanente collecties van 63 verschillende musea via originele rondleidingen, een blik achter de schermen of een bezoek aan de museumdepots en artistieke workshops op maat. Om alles nog makkelijker te maken, worden de Nocturnes opnieuw per wijk georganiseerd. De extra-muros rondleidingen bieden je dan weer een uitgelezen kans om ook de buurt rond de musea beter te leren kennen!

Wil je gewoon de musea bezoeken zonder deel te nemen aan een activiteit? Dat kan zeker ook op reservering of de avond zelf ter plaatse. De Nocturnes staan garant voor een fijn cultureel uitje zonder al te veel gedoe en aan een zeer aantrekkelijke prijs: 5 € (standaardprijs) of 2,50 € (-26) per museum.

Volledig programma beschikbaar en reservatie tickets op de website Brussels Museums Nocturnes