Event

SUMMER ASSEMBLY

Workshops om van Brussel culturele hoofdstad van Europa te maken in 2030

28.06.2023 02.07.2023

Programma Summer Assembly

Publiek

Van 28 juni tot 02 juli biedt het Maison des Arts de workshops Summer Assembly aan!

Een democratischer, groener, inclusiever en zorgzamer Brussel.
Met cultuur in het hart. Ja, voor ons ligt het decennium van alle uitdagingen.

Hoe kunnen we nieuwe vormen van sociale cohesie creëren? Hoe kunnen we de klimaatverandering het hoofd bieden? Hoe verhouden de artistieke en culturele sector zich tot deze veranderingen? Hoe kunnen we de grote projecten van de regio en de stad herdenken in termen van superdiversiteit, gelijkheid, duurzaamheid, mobiliteit? Hoe kunnen we de stad ten goede veranderen? De kernwoorden zijn verandering en transitie!

Met deze Summer Assembly nodigt Brussels2030 – onder leiding van Jan Goossens en Fatima Zibouh – het maatschappelijk middenveld, kunst, cultuur, wetenschap en de verscheidenheid aan actoren die deze stad maken uit om Brussel te helpen voorbereiden om Europese Culturele Hoofdstad 2030 te worden. De Brussels2030 Summer Assembly wordt georganiseerd in Les Halles, van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli 2023. De bedoeling is een ruimte te bieden waar verschillende stedelijke actoren elkaar kunnen inspireren en processen van collaboratief stadsmaken op gang kunnen brengen.

Wilt u bijdragen aan een democratischer, groener, inclusiever en zorgzamer Brussel, met cultuur in het hart? Wilt u meeschrijven aan ons verhaal? Wilt u uw ervaringen en/of ambities delen?

Wees welkom!