Tentoonstelling

FIL

9 kunstenaars werken aan het textielmateriaal

20.02.2021 25.04.2021

Inschrijving tentoonstelling

Publiek

Prijs

Gratis

Vernissage

19 februari 2021 / 17u > 21u (inschrijving verplicht)

Openingstijden

Dinsdag tot vrijdag 11u > 17u / Weekend 11u > 18u (inschrijving verplicht)

La Maison des Arts is een historische plek. De eerste bewoners waren lakenfabrikanten. Het thema van de draad brengt een subtiele dialoog tot stand met de geklasseerde decors van het gebouw, met zijn tapijtwerken en oude stoffen.

Ieder van de negen uitgenodigde kunstenaars werkt op een unieke manier met draad/koord/textiel. Zo creëren ze onder meer installaties, kantwerk, geweven stukken, tapijten, borduurwerk en video. Erwan Mahéo en Elise Peroi werden uitgenodigd om speciaal voor deze plaats een creatie te maken.

Melanie Coisne, directrice van het Musée de la Tapisserie et des Arts Textiles (TAMAT), werd gevraagd de teksten van de tentoonstelling op te stellen en het project te verrijken met haar kostbare expertise.

MET Hélène de Gottal, Maren Dubnick, Alice Leens, Ethel Lilienfeld, Erwan Mahéo, Asia Nyembo, Elise Peroi, Chiharu Shiota & José María Sicilia

De film ‘Azetta’ van Jerôme Giller wordt tijdens de tentoonstelling vertoond als aanvulling op de werken. Hij gaat over de opzet van een ambachtelijk, Berbers weefgetouw.

 

Bekijk de interviews met de kunstenaars.

© Elise Peroi, Sous-bois, 2020, installatie
Galerie photo : © Candice Athenais

PERSMAP TENTOONSTELLING FIL