Tentoonstelling
Event

Beperkte uitgaven van kunstenaars

Een namiddag rond beperkte uitgaven van kunstenaars van de tentoonstelling “In enkele woorden…”

23.04.2022

Prijs

Gratis. Zonder reservatie

Openingstijden

15:00 > 17:00

La Maison des Arts organiseert een namiddag rond beperkte uitgaven van kunstenaars van de tentoonstelling In enkele woorden …

Om 15 uur stellen Sylvie Eyberg en Saskia Gevaert in het eerste salon van het gelijkvloers de samen gemaakte uitgave the she voor (Gevaert Éditions, 2014).
the she bestaat uit twee identieke boekjes die elk uit drie schriften bestaan. Die van het ene boekje zijn ongebonden en ongesneden, die van het andere gebonden en ongesneden. Oude boeken werden vaak gebonden maar ongesneden verkocht. De lezer moest de pagina’s dus doorsnijden tijdens het lezen. Speciaal voor deze presentatie zal Saskia Gevaert de schriften van een gebonden en ongesneden exemplaar van de uitgave snijden.

Van 15 tot 17 uur opent Daniel Locus in de bibliotheek zijn uitgave Histoire d’histoire. Vier vellen daarvan liggen in een van de vitrines van de kamer. Op foto’s van banale en amper herkenbare omgevingen staan namen van plaatsen of steden. Meer is er niet nodig om te herinneren aan gevechten of tragische gebeurtenissen en beelden daarvan op te roepen. In het koffertje zitten 20 ongebonden vellen en een reeks teksten die ook door de kunstenaar zijn geschreven.

Van 15 tot 17 uur presenteert Lucile Bertrand op de eerste verdieping de uitgave uit haar werk perpetratio, in vijftien beelden op de muren van de ruimte. We zien één beeld dat verschijnt en langzaam donkerder wordt, maar met kleurrijke stippen erop. Met hun chromatische veranderingen nemen ze ons mee in verhalen die nooit helemaal expliciet maar wel nogal dramatisch zijn.

 

23.04
15:00 > 17:00
Gratis

 

Foto: Sylvie Eyberg Asger Taiaksev, the she, Gevaert Editions, 2014, copyright Sylvie Eyberg