Tentoonstelling
Event

AFTER FIVE

In het kader van de tentoonstelling “In enkele woorden…”

17.03.2022 28.04.2022

Prijs

Gratis. Zonder inschrijvingen. CST verplicht

Openingstijden

17:00 > 20:00

In het kader van de tentoonstelling ‘In enkele woorden…’ verwelkomen La Maison des Arts en het Estaminet je op een nocturne om de tentoonstelling te ontdekken en te genieten van een concert met woorden als thema.

Concert 28.04: Sól Soarẽ

Sól Soarẽ, is een Franstalige singer-songwriter uit het zuiden van Frankrijk. Haar vader was jazzmuzikant en ze werd vanaf haar geboorte ondergedompeld in muziek.

Na te zijn ondergedompeld in een door een musicerende vader geïnitieerd register, waaraan zij de beoefening van de piano toevoegde, begon zij te zingen en trad zij op met het Jazz kwintet en de Big-Band onder leiding van haar vader.

Een paar jaar later, na een muzikale pauze, werd in 2021 het project Sól Soarẽ geboren. Vandaag bereidt ze haar eerste EP van composities voor en wordt ze op het podium omringd door haar muzikale handlangers Simon Baretti op de gitaar en Gregory Tuema op de piano om de akoestische versies van haar project te vertonen.
Concert 17.03: Maanpaard

Denk ruiters te paard zacht hobbelend op het oppervlakte van onze maan met een blik op de aarde. Een mengeling van melancholie, relativeringsdrang en ingetogen rebellie, dat is Maanpaard, het geesteskind van Joos Vandueren.

Samen met Vanesa Diaz Gil (zang & keys) brengt Vandueren (zang & gitaar) bluesy, poppy songs. Maanpaard vertelt verhalen, zowel in tekst als melodie. Doorspekt met jazzy akkoorden, dynamische improvisatie en perfect getimede ruige passages is het resultaat eigenzinnig en troostend tegelijkertijd.

Imperfect, uniek en toch herkenbaar levert Maanpaard verfijnde luistermuziek voor zoekende zielen.
INFO

17.03 & 28.04
Expo: 17:00 > 19:00
Concert: 19:00 @ l’Estaminet
Gratis. Zonder inschrijvingen. CST verplicht

Foto: Eirene Efstathiou, When the Revolution Comes, 2014. Courtesy of the artist and Irène Laub Gallery