Tentoonstelling

Sub terra

Curator: Lola MEOTTI

25.02.2023 14.05.2023

Publiek

Prijs

Gratis. Zonder reservatie

Vernissage

Vendredi 24.02, 18:00-21:00

Openingstijden

Dinsdag to vrijdag: 11u > 17u / Week-end: 11u > 18u

Naar aanleiding van de tentoonstelling Sub terra verwelkomt La Maison des Arts een tiental internationale kunstenaars die hun werken rond het thema herinnering en de wereld onder de grond voorstellen. De tentoonstelling nodigt ons uit tot een lezing van onze beschaving in de vorm van stratigrafie. De kunstenaars illustreren hier onze conflictrelatie met de ondergrondse wereld, van de ingewanden van de aarde tot haar opperhuid. Vrijpostig delft, boort en ontgint de mens, vaak in een machtsstrijd met zijn medemens en het materiaal zelf, alsof het onuitputtelijk is. Het blootleggen van de raderwerken van winst en hun aberraties roept hier politieke, sociale en ecologische vragen op.

Graven is ook reizen naar een voltooide toekomst, van archeologie tot religieuze of profane begrafenisrituelen. Onder het aardoppervlak graven we onze geschiedenis op en zoeken we een eeuwige rustplaats.

Curator: Lola MEOTTI

Kunstenaars: Tatiana BOHM, Corine BORGNET, Seyni Awa CAMARA, Giovanni CIONI, Sigalit LANDAU, Loup LEJEUNE, Carole LOUIS, Andreï MOLODKIN, Lucien PELEN, Diana SCHERER, Marie SOMMER, Maarten VANDEN EYNDE

Opening: Vrijdag 24/02, van 18u tot 21u

 

 

Foto: Diana Scherer, Rhizome 12. Courtesy and Copyright Diana Scherer